MUSHROOM

MUSHROOM

מציג את כל 4 התוצאות

    • 99.00

      פטריית צדף הודי Pleurotus Sajor-Caju. פטריית צדף הודי טעימה ומזינה עשירה בחלבון, מינרלים, ויטמינים, פוליסכרידים ובטא גלוקנים המחזקים את מערכת החיסון ובעלי תכונות אנטי סרטניות. פטריית צדף הודי משמשת ברפואה המסורתית לטיפול בבעיות נשימה ועיכול. המרקם המוצק והטעם העשיר שלה הופכים אותה למרכיב פופולרי במנות רבות, בעוד שתכונותיה התזונתיות והבריאותיות משייכות אותה לקבוצת מזונות העל. פטריית צדף הודי, הידועה גם בשם פטריית סאג'ור היא פטריית מאכל פופולרית ברחבי העולם. לפטרייה זו מרקם נעים וטעם עשיר שהופכים אותה למרכיב פופולרי במנות רבות. ניתן להכין אותה במגוון סגנונות, כולל במנות מוקפצות, תבשילי קארי, מרקים, רטבים, פסטות למיניהן או כתוספת צמחונית. כדאי לבשל, לצלות או לטגן לפני האכילה על מנת למצות את כל ערכיה התזונתיים. לפטריית הצדף ההודי יש כובע בצורת צדפה, עם מרקם קטיפתי וצבע חום אפרפר שדוהה לכיוון הקצוות. הזימים עוברים על הגבעול וצבעם לבן עד שמנת. לפטרייה ארומה עדינה וטעם מעט מתוק ואגוזי. פטריית הצדף ההודי המצוי גדלה על עצים מתים או מתכלים, במיוחד מעצים נשירים כמו אלון ואשור. היא משגשגת באקלים לח וטרופי ונמצאת בדרך כלל בהודו, סין ודרום מזרח אסיה. ניתן לגדל את הפטרייה גם על מצע נסורת, קש סטרילי כפי שאנו עושים בחווה שלנו. הפטרייה נארזת במארזים מוכנים לשיווק ללקוח הקצה.

    • 99.00

      פטריית צדף זהוב Pleurotus citrinopileatus היא פטריית מאכל מבוקשת מאוד, המוערכת בזכות הטעם והיתרונות התזונתיים המובהקים שלה. פטרייה זו ידועה בכובע הצהוב-זהוב שלה ובמראה העדין דמוי הקונכייה, מה שהופך אותה למרכיב פופולרי במנות קולינריות רבות ברחבי העולם. פטרייה קטנה עד בינונית שגודלה בדרך כלל נע בין 2-10 ס"מ בקוטר. כובע הפטרייה קמור בצורתו וצבעו צהוב-זהוב ואילו הגבעול קצר ועבה. פטרייה זו בדרך כלל צומחת על עצי עץ, בולי עץ וגדמים באזורים ממוזגים, והיא משגשגת בסביבות לחות. פטריית הצדף הזהוב היא מקור עשיר של ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון, מה שהופך אותה למזון מזין ביותר. פטריה זו עשירה במיוחד בחלבון, סיבים ואשלגן, והיא גם דלה בקלוריות ובשומן. צריכת פטרייה זו נקשרה למגוון יתרונות בריאותיים, לרבות שיפור עיכול, הפחתת דלקת ותפקוד חיסוני משופר. משגשגת במצע של נסורת עץ קשה ו/או קש. יש לשמור על המצע לח לאורך כל תהליך הגידול, ולקטוף את הפטריות כשהן עדיין צעירות ורכות. לאחר שקוטפים את הפטריות, יש לאחסן במקום קריר ויבש כדי לשמור על איכותן. ניתן לייבש את הפטריות הללו, להקפיא או לשמר אותן לשימוש מאוחר יותר. ניתן להקפיץ את הפטרייה, לבשל במרק או לצלות, והיא משתלבת היטב עם מגוון מרכיבים אחרים כולל בשר, ירקות ודגנים.

    • 99.00

      פטריית צדף ורוד Pleurotus Djamor היא טעימה, מעוררת תיאבון ומזינה מאוד. הפטריה בעלת מרקם רך ובשרני עם טעם עדין. ניתן לבשל אותה בדרכים שונות, כגון הקפצה, צלייה על גחלים, טיגון והיא משתלבת היטב עם מגוון טעמים. עשירה בחלבון, סיבים, ויטמינים ומינרלים חיוניים כמו ברזל ואשלגן, מה שהופך אותה לתוספת מזינה לכל ארוחה. בזמן הקציר הפטריה בצבע ורוד יפהפה ולאחר בישול היא נוטה יותר לכיוון צבע חום. כשהיא בשלה היא הופכת ורדרדה. עם צבעה הוורוד המרשים והמרקם הבשרני, פטרייה זו הפכה למרכיב פופולרי במנות רבות ברחבי העולם. לפטרייה טעם עדין ומרקם בשרני וניתן לטגן, להקפיץ, ולצלות אותה במגוון מנות, כגון תוספת צמחונית / טבעונית לארוחה, מרקים, פסטות, מנות אסייתיות ועוד. המראה המרהיב של הפטריה הופך אותה לרכיב רצוי בקרב משפיעני אוכל ובשלנים. בריאה ומזינה ומכילה חלבון, ויטמינים: ניאצין, ויטמין D, בטא-גלוקנים וברזל. מומלץ לטגן או לצלות לפני האכילה. כובעי פטריית הצדפה הורודה נעים בין 5-15 ס"מ בקוטר וצבעם ורוד עד חום בהיר מובהק. פטריית הצדף הורוד מקורה באזורים טרופיים וסאבטרופיים, שם היא גדלה על מצעים שונים כגון קש ונסורת. יש לאחסן במקרר בקופסה או בשקית נייר.

    • 99.00

      פטריית מאכל צדף פלורידה Pleurotus Florida ומקורה בפלורידה, ארה"ב ומכאן הגיע גם שמה. פטריה עם "ראש" שנראה כמו צדפה בצבע לבן עד חום בהיר, יכול לנוע בקוטר של 5 – 20 ס"מ. מקור עשיר לחלבון, ויטמינים ומינרלים, והיא משמשת ברפואה המסורתית לטיפול במחלות שונות, כגון לחץ דם גבוה ורמות סוכר גבוהות בדם. פטריית צדף פלורידה בעלת טעם מעודן, ומרקם בשרני ומשתייכת למשפחת מזונות העל בשל ערכה התזונתי. טעם עדין, מתוק ואגוזי, עם מרקם מוצק ולעיס. ניתן להשתמש בה במגוון מנות, כולל מוקפצים, תבשילי קארי, מרקים, סלטים, מנות פסטה או תוספת צמחונית. כדאי להקפיץ, לצלות או לטגן לפני האכילה על מנת למצות את כל ערכיה התזונתיים. אפשר להקפיץ אותה עם שום וחמאה או לצלות אותה כתוספת לצד ירקות בגריל האפשרויות הן אינסופיות, והטעם והמרקם הייחודיים שלה הופכים אותה לרצויה בקרב בשלנים, שפים ופודיז. ניתן לגדל את פטריית הצדף פלורידה בבית או בחוץ, בתנאים מבוקרים. המצע המשמש לגידול יכול להיות במגוון חומרים כגון קש, נסורת או בולי עץ. הקטיף צריך להתבצע כשהכובעים מפותחים במלואם אך לפני שהזימים מתחילים להתכהות. ניתן לשמור את הפטריה במקרר עד שבוע.  

    דילוג לתוכן