MUSHROOM
₪119.00
ערכת "עשה זאת בעצמך" לגידול פטריות בבית. פטריות הצדף ההודיות הן זן קל, ידידותי ונוח מאוד לגידול. הן שופעות יתרונות בריאותיים וערכים תזונתיים, ויש להן טעם עדין ומרקם בשרני ומלא. התהליך פשוט ומהיר - כעבור ימים בודידם מפתיחת הערכה יתחילו להופיע ראשי פטריות. כל אחד יכול - הפטריות יכולות לגדול בכל מטבח ביתי ואף להכפיל את גודלן עם כל יום שעובר! בערכה יש כל מה שאתם צריכים בשביל לגדל את הפטריות בבית, ללא צורך לקנות כלים ואביזרים נוספים.
איך משתמשים? 1. בעזרת סכין חדה חותכים צורת X בשקית העוטפת את מצע הגידול. 2. ממלאים שפריצר במים מהברז ומרססים לכיוון ה-X ממרחק של 15-20 ס"מ. יש לרסס לפחות פעמיים ביום כדי לתגבר את הלחות בסיבה. 3. כעבור מספר ימים יחלו להופיע פטריות ראשונות בצורת ראשי סיכה שיגדלו. ממשיכים לרסס מים כרגיל עד שהפטריות מגיעות לגודל מלא. 4. כשה"כובע" של הפטריות מתיישר, הן הגיעו לגודלן המלא. אפשר לקטוף אותן גם קודם אם רוצים פטריות בטעם עדין יותר.
חשוב לקטוף בזמן או לפני כדי לשמור על הטעם והמרקם של הפטריות. קוטפים בעזרת סכין חדה בקרבת בסיס הפטרייה, או בידיים, באמצעות סיבוב משיכה עדינים. 5. אחרי הקטיף הראשון מרססים את המצע במים בנדיבות פעם אחת, ולאחר מכן ממשיכים פעמיים ביום עד שיוצא מחזור שני של פטריות. 6. אחרי הקטיף השני, טובלים את מצע הגידול במים ל-12 שעות וחוזרים על תהליך הריסוס עד שיוצא מחזור שלישי של פטריות. ניתן גם להטמין את מצע הגידול בגינה, שם הוא ידשן את הקרקע ואולי אפילו יוצא עוד פטריות אם תנאי מזג האוויר יאפשרו זאת.
איך אוכלים את זה? הפטריות מוכנות לשימוש מיד לאחר הקטיף, כשהן בשיא טריותן. מומלץ לטגן/לבשל לפני השימוש. מומלץ לשמור את הפטריות בשקית נייר בקירור. ניתן גם לייבש אותן ולשמור לשימוש עתידי לבישול או כתוסף תזונה.
פטריית צדף הודי Pleurotus Sajor-Caju. פטריית צדף הודי טעימה ומזינה עשירה בחלבון, מינרלים, ויטמינים המחזקים את מערכת החיסון ובעלי תכונות אנטי סרטניות. פטריית צדף הודי משמשת ברפואה המסורתית לטיפול בבעיות נשימה ועיכול. המרקם המוצק והטעם העשיר שלה הופכים אותה למרכיב פופולרי במנות רבות, בעוד שתכונותיה התזונתיות והבריאותיות משייכות אותה לקבוצת מזונות העל. פטריית צדף הודי, הידועה גם בשם פטריית סאג'ור היא פטריית מאכל פופולרית ברחבי העולם. לפטרייה זו מרקם נעים וטעם עשיר שהופכים אותה למרכיב פופולרי במנות רבות. ניתן להכין אותה במגוון סגנונות, כולל במנות מוקפצות, תבשילי קארי, מרקים, רטבים, פסטות למיניהן או כתוספת צמחונית. לפטריית הצדף ההודי יש כובע בצורת צדפה, עם מרקם קטיפתי וצבע חום אפרפר שדוהה לכיוון הקצוות. הזימים עוברים על הגבעול וצבעם לבן עד שמנת. לפטרייה ארומה עדינה וטעם מעט מתוק ואגוזי.₪119.00
ערכת "עשה זאת בעצמך" לגידול פטריות בבית. תהליך הגידול מרהיב, מהיר וחווייתי. ניתן לצפות בתהליך הפרחת הזר תוך 3-4 ימים מרגע פתיחת האריזה. מהיום הרביעי מתרחש פלא הגדילה בתהליך יפה ומספק. ערכת פטריות מאכל לגידול ביתי היא מתנה מקסימה לכל ילד/ה או הורה שרוצה לראות את התהליך בבית. איך משתמשים? 1. בעזרת סכין חדה חותכים צורת X בשקית העוטפת את מצע הגידול. 2. ממלאים שפריצר במים מהברז ומרססים לכיוון ה-X ממרחק של 15-20 ס"מ. יש לרסס לפחות פעמיים ביום כדי לתגבר את הלחות בסיבה. 3. כעבור מספר ימים יחלו להופיע פטריות ראשונות בצורת ראשי סיכה שיגדלו. ממשיכים לרסס מים כרגיל עד שהפטריות מגיעות לגודל מלא. 4. כשה"כובע" של הפטריות מתיישר, הן הגיעו לגודלן המלא. אפשר לקטוף אותן גם קודם אם רוצים פטריות בטעם עדין יותר. חשוב לקטוף בזמן או לפני כדי לשמור על הטעם והמרקם של הפטריות. קוטפים בעזרת סכין חדה בקרבת בסיס הפטרייה, או בידיים, באמצעות סיבוב משיכה עדינים. 5. אחרי הקטיף הראשון מרססים את המצע במים בנדיבות פעם אחת, ולאחר מכן ממשיכים פעמיים ביום עד שיוצא מחזור שני של פטריות. 6. אחרי הקטיף השני, טובלים את מצע הגידול במים ל-12 שעות וחוזרים על תהליך הריסוס עד שיוצא מחזור שלישי של פטריות. ניתן גם להטמין את מצע הגידול בגינה, שם הוא ידשן את הקרקע ואולי אפילו יוצא עוד פטריות אם תנאי מזג האוויר יאפשרו זאת. איך אוכלים את זה? הפטריות מוכנות לשימוש מיד לאחר הקטיף, כשהן בשיא טריותן. מומלץ לטגן/לבשל לפני השימוש. מומלץ לשמור את הפטריות בשקית נייר בקירור. ניתן גם לייבש אותן ולשמור לשימוש עתידי לבישול או כתוסף תזונה. פטריית מאכל צדף פלורידה Pleurotus Florida ומקורה בפלורידה, ארה"ב ומכאן הגיע גם שמה. פטריה עם "ראש" שנראה כמו צדפה בצבע לבן עד חום בהיר, יכול לנוע בקוטר של 5 – 20 ס"מ. מקור עשיר לחלבון, ויטמינים ומינרלים, והיא משמשת ברפואה המסורתית לטיפול במחלות שונות, כגון לחץ דם גבוה ורמות סוכר גבוהות בדם. פטריית צדף פלורידה בעלת טעם מעודן, ומרקם בשרני ומשתייכת למשפחת מזונות העל בשל ערכה התזונתי. טעם עדין, מתוק ואגוזי, עם מרקם מוצק ולעיס. ניתן להשתמש בה במגוון מנות, כולל מוקפצים, תבשילי קארי, מרקים, סלטים, מנות פסטה או תוספת צמחונית. כדאי להקפיץ, לצלות או לטגן לפני האכילה על מנת למצות את כל ערכיה התזונתיים. אפשר להקפיץ אותה עם שום וחמאה או לצלות אותה כתוספת לצד ירקות בגריל. ניתן לשמור את הפטריה במקרר עד שבוע.